Hiking & Trekking

Preview

Ky trajnim synon rritjen e aftësive të guidës në hiking & trekking.

Përmbajtja:

 1.  Njohuri mbi specialitetin e vecante (40 ore)
 2. Orientim me hartë dhe me busull
 3. Orientim me GPS
 4. Planifikim i itinerarit
 5. Teknikat e guidimit në terren malor
 6. Fauna dhe flora
 7. Moti
 8. Gjeologjia.
 9. Histori e Shqipërisë (10 ore)
 10. Mjedisi fizik dhe Natyra (10 ore)
 11. Njohuri mbi teknikat e guiditimit (10 ore)
 12. Njohuri mbi legjislacionin e punes (10 ore)
 13. Ndihma e Shpejte (16 ore)
 14. Praktikë

(70 orë praktikë në terren me profesorin/trajnerin + 58 orë kërkim shkencor)

Back to: Udhërrëfyes Turistik Kombëtar i Specialitetit të Veçantë > Leksionet e kursit: Udhërrëfyes Turistik Kombëtar i Specialitetit të Veçantë