Off Road

Preview

Ky trajnim synon rritjen e njohurive dhe aftësive në drejtimin e mjeteve 4×4 off road dhe udhëtimin e sigurtë dhe argëtues gjatë një turi.

Përmbajtja:

 1. Njohuri mbi specialitetin e vecante (40 ore)
 2. Menaxhimi i rrezikut
 3. Njohja e mekanikisht e mjetit
 4. Njohja elektronikisht e mjetit
 5. Truke në drejtim
 6. Drejtim i mjetit në terren me gurë
 7. Drejtim i mjetit në terren me baltë
 8. Drejtim i mjetit në terren me borë dhe akull
 9. Drejtim i mjetit në rërë
 10. Drejtim i mjetit në ujë
 11. Planifikimi i turit dhe logjistika
 12. Ekologjia.
 13. Histori e Shqipërisë (10 ore)
 14. Mjedisi fizik dhe Natyra (10 ore)
 15. Njohuri mbi teknikat e guiditimit (10 ore)
 16. Njohuri mbi legjislacionin e punes (10 ore)
 17. Ndihma e Shpejte (16 ore)
 18. Praktikë

(70 orë praktikë në terren me profesorin/trajnerin + 58 orë kërkim shkencor)

Back to: Udhërrëfyes Turistik Kombëtar i Specialitetit të Veçantë > Leksionet e kursit: Udhërrëfyes Turistik Kombëtar i Specialitetit të Veçantë