Stand Up Paddle

Preview

Ky trajnim synon rritjen e njohurive dhe aftësive për udhëtime ditore me Stand Up Paddle Monster.

Përmbajtja e kursit:

 1. Njohuri mbi specialitetin e vecante (40 ore)
  1. Dinamika e grupit, vendim – marrjen dhe menaxhimin e rrezikut
  2. Sinjalizimi dhe komunikimi
  3. Etika e mjedisit: njohja e terrenit
  4. Mjedisi bregdetar: moti, rreziqet në det dhe vija bregdetare
  5. Navigimi: harta dhe skema, orientimi me anë të busullës dhe GPS
  6. Planifikimi i turit dhe logjistika
  7. Planifikimi i ushqimeve
  8. Pajisjet dhe mirëmbajtja e tyre
 2. Histori e Shqipërisë (10 ore)
 3. Mjedisi fizik dhe Natyra (10 ore)
 4. Njohuri mbi teknikat e guiditimit (10 ore)
 5. Njohuri mbi legjislacionin e punes (10 ore)
 6. Ndihma e Shpejte (16 ore)
 7. Praktikë

(70 orë praktikë në terren me profesorin/trajnerin + 58 orë kërkim shkencor)

Back to: Udhërrëfyes Turistik Kombëtar i Specialitetit të Veçantë > Leksionet e kursit: Udhërrëfyes Turistik Kombëtar i Specialitetit të Veçantë